Tam bir C vitamin deposu olan limonun suyu ve kabukları sıkça tercih ediliyor. Fakat limon çekirdekleri ardındaki gerçek göz ardı ediliyor. Limon çekirdeğinin insan sağlığına bilinmeyen bir yığın faydası bulunuyor. İşte, limon çekirdeği faydaları ve nasıl tüketileceği!
LİMON ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI!
BAĞIŞIKLIK DESTEKLER
Genellikle çöpe yollanan limon çekirdeklerinin pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Güçlü antioksidanlar barındıran bu mucizevi çekirdekler bağışıklığı desteklerken aynı zaman yaşlanma karşıtı bir görev görüyor. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde bünyeyi potansiyel enfeksiyonlara karşı koruyor.
CİLDİ YATIŞTIRIYOR
Cilt için harika çözümler sunan limon çekirdekleri, düzenli kullanıldıkları takdirde cilde ışıltı ve genç bir görünüm kazandırıyor. Ek olarak akne ve sivilce gibi cilt problemlerini de çözüyor.
AĞRIYI DİNDİRİYOR
Kronik ve şiddetli baş ağrısı problemi yaşayanların tercih edeceği doğal bir tedavi yöntemi olan limon çekirdekleri çoğu ağrı kesiciden daha tesirli. Limonun çekirdekleri çiğnendiğinde veya dövülüp kaynatılarak tüketildiğinde ağrıları dindiriyor.
İDRARA YOLU ENFEKSİYONU
İdrar yolu enfeksiyonu için doğal bir tedavi sunan limon çekirdekleri özellikle bakteriler üzerinde oldukça etkili. Anti-bakteriyel içeriğe sahip olan limon, insan vücudundaki bakterileri temizlemede yardımcı.
ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIYOR
Limon çekirdeklerinin maden suyundan çok daha etkili olduğunu biliyor muydunuz? Şişkinlik ve hazımsızlık problemleriyle başa çıkan limon çekirdekleri aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağların yakımını hızlandırıyor.
LİMON ÇEKİRDEKLERİ NASIL TÜKETİLİR?
Kullandığınız limonlardan biriktirdiğiniz bir avuç kadar limon çekirdeğini su ile demleyip çay formunda tüketebilirsiniz. Limon çekirdeği çayı, içerdiği salisilik asit sayesinde doğal ağrı kesici görevi görüyor. İçerisindeki salisilik asit sebebiyle limon çekirdeklerinin tatları oldukça mayhoştur. Mayhoş tatlardan hoşlanmayanlar limon çekirdekleriyle hazırlanan çaya bal ilave edebilirler.
Limon çekirdeklerinin direkt olarak yutulması mideye zarar verebilir dikkatli olunmalıdır. Midede öğütülmesi zor olan bu çekirdekler dışarıya atılmada zorlanır ve apandiste sebep olabilir.